Kerstboomactie De Pimpernel

WAALRE – Kerstmis is het feest van licht en mensen. Voor de meeste mensen hoort daar een echte kerstboom bij. Toch zijn er ook in ons dorp mensen die hun geld harder nodig hebben voor andere zaken, zoals voedsel en kleding.
Anneke de Geus van zorgkwekerij De Pimpernel: “Ik wil graag dat anderen ook de gezelligheid van een boom in hun huis hebben. Daarom kunnen onze klanten een kerstboom doneren aan de Voedselbank Aalst-Waalre. Als onze klanten meedoen kunnen de mensen die de Voedselbank nu nodig hebben, kerstfeest vieren mét een echte boom. Een boom voor jezelf én een boom voor een ander.”
Planterij De Pimpernel heeft met de Voedselbank afgesproken dat mensen die gebruikmaken van de Voedselbank, een gratis boom kunnen afhalen bij de zorgkwekerij. De Voedselbank verstrekt daarvoor een tegoedbon aan haar klanten. Je kiest bij De Pimpernel een kerstboom uit, in de prijscategorie van 9,50 euro tot 25 euro. Je betaalt de boom en meldt aan de verkoper dat deze bestemd is voor de Voedselbank. De medewerkers van De Pimpernel labelen de kerstboom en zorgen ervoor, in samenwerking met de Voedselbank, dat deze op de juiste plek terecht komt.

Derde jaar

De Pimpernel organiseert deze donatie-actie voor het derde jaar. Het levert telkens voldoende bomen op om de gebruikers van de Voedselbank van een boom te voorzien. Soms doneren onze klanten liever geld; de opbrengst wordt voor de volle honderd procent overgedragen aan Voedselbank Aalst-Waalre.

Dertig bomen

De kerstbomenactie van 2020 heeft zo’n dertig kerstbomen opgeleverd. Daarnaast doneerden de klanten ook nog eens 675 euro. Dat bedrag heeft De Pimpernel overgedragen aan de Voedselbank. Meer informatie over de actie en over het werk van de Pimpernel is te vinden op de volgende website: www.planterijdepimpernel.nl