TIMCO helpt Voedselbank

Waalre – Timco Voordeelmarkt kocht de voorraad van een mega Turkse supermarkt in België. Maar toen moest de winkel zelf dicht vanwege de coronamaatregelen. Omdat de winkel al maanden dicht was, deed zich een probleem voor: veel producten uit de supermarkt liepen tegen de houdbaarheidsdatum aan.

Timo Steines van Timco Voordeelmarkt zocht naar een oplossing en vond die in de Voedselbank. Al wekenlang mogen de vrijwilligers volle dozen en kratten met allerlei exotische drankjes, olijven, melk, bakmeel, chocolade, cake, snoep, veel koffie in de vorm van bonen, pads of gemalen komen ophalen. Elke donderdag komen de klanten voor de boodschappen naar de AD-kerk en profiteren van dit uitzonderlijke aanbod. De aanvoer is zelfs zo groot dat ook klanten van andere voedselbanken in de regio worden voorzien.

Tussen Voedselbanken wordt onderling veel geruild. Wat de een te veel heeft wordt aangeboden aan een ander. Waalre betrekt op deze manier groente en fruit uit België. Groente en fruit zijn duur, maar het is wel fijn als de klanten dit toch kan worden kan worden aangeboden. Net als zuivelproducten en vlees en vis. Op deze manier hoeft er geen voedsel te worden vernietigd. De vrijwilligers van de Voedselbank hebben hun netwerk en zij zorgen er voor dat alles ten goede komt aan de arme mensen in onze samenleving en er niks wordt verspild. Timco Voordeelmarkt weet dat en zij willen de Voedselbank hierbij graag helpen. Om dezelfde reden heeft de voedselbank spullen gekregen van enkele filialen van Action en de Zuivelhoeve.  Geweldig…zoveel gulle gevers! Bedankt.