Rabobank-personeel steekt handen uit de mouwen bij Voedselbank Aalst-Waalre

Op 12 september jongstleden hebben medewerkers van het Rabobank-filiaal Fellenoord (Eindhoven) de Voedselbank Aalst-Waalre een handje geholpen tijdens hun jaarlijkse “gemeenschapsdag.” Deze dag is een initiatief van de Rabobank waarbij medewerkers door het hele land deelnemen aan vrijwilligerswerk om iets terug te doen voor de gemeenschap. Dit jaar vonden twee teams van in totaal twaalf medewerkers hun weg naar onze voedselbank, waaronder twee personeelsleden uit Waalre zelf.

De Rabobank-medewerkers werden ingezet om houdbare artikelen te sorteren die door klanten van twee lokale Albert Heijn-vestigingen waren gedoneerd. De gedoneerde producten, die in de afgelopen twee maanden binnenkwamen, moesten zorgvuldig gesorteerd worden op houdbaarheidsdatum. In totaal hebben de vrijwilligers meer dan 1.800 producten verwerkt, verdeeld over 102 kratten.

Naast het sorteren van voedsel kregen de medewerkers ook een uitgebreide rondleiding van Frank Kleintjens en Murk Eland, waarin ze meer te weten kwamen over het dagelijkse reilen en zeilen van de Voedselbank Aalst-Waalre. De medewerkers spraken hun waardering uit voor de kans om te helpen: *”We hebben het als heel erg waardevol ervaren en vonden het erg interessant om te horen hoe de voedselbank werkt en wat het precies inhoudt. Heel erg bedankt voor de openheid en dat wij mochten helpen.”*

De hulp van Rabobank kwam op een goed moment en was van grote waarde. Dankzij hun inzet kunnen we onze klanten weer op tijd voorzien van een breed aanbod aan houdbare producten. Wij zijn enorm dankbaar voor hun betrokkenheid en hopen in de toekomst vaker samen te werken met lokale organisaties.