Wat wij nog meer kunnen betekenen

Als je heel weinig geld hebt, zit je hoofd vol met zorgen. En zie maar eens wijs te worden uit de wirwar aan regelingen. Onze intakers helpen om alles op een rijtje te zetten. Misschien zijn onderstaande zaken voor jou een reden om eens te komen praten.

Vergoedingen en tegemoetkomingen

Er zijn meerdere fondsen/stichtingen waar je gebruik van kunt maken als je weinig inkomen hebt, soms óók als je niet bij de voedselbank boodschappen doet. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een vergoeding voor een bril, wasmachine of identiteitsbewijs. Ook de Stichting Leergeld geeft in bepaalde gevallen een tegemoetkoming in de kosten van jouw kinderen. Zonde om geen gebruik te maken van dit soort potjes.

CMD medewerker

Op de eerste donderdag van de maand is er altijd een CMD-medewerker (Centrum voor Maatschappelijke Dienstverlening) van de gemeente Waalre bij ons aanwezig. Het spreekuur is van 12:00 tot 13:00 uur. Heb je vragen rond uitkeringen of bijzondere uitgaven? Je kunt ze allemaal aan hem/haar voorleggen.
Zie: www.waalre.nl.

Verwijsbrief kledingbank Eindhoven

Wij werken nauw samen met de kledingbank Eindhoven. Om spullen mee te krijgen, heb je een verwijsbrief nodig. Kun je bij ons boodschappen doen? Dan krijg je deze twee maal per jaar overhandigd.
Zie: www.kledingbank-eindhoven.nl.

Zorgdiscounter “de Kempen”

Ben je moeilijk ter been of heb je andere mobiliteitsproblemen en hierbij ondersteuning nodig om jouw leven wat makkelijker te maken?
Zorgdiscounter de Kempen te Aalst kan je misschien op weg helpen.
Wij werken nauw samen met deze zorgdiscounter. Vraag meer info bij één van onze intakers.
Zie: www.zorgdiscounter.com/dekempen.
Eindhovenseweg 56, 5582 HT Waalre.

Kringloopwinkel “de Kempen”

Hier kun je voor weinig geld tweedehands spullen vinden. En wat zo mooi is: deze kringloopwinkel doneert elk jaar een bedrag aan onze voedselbank!
Zie: https://www.kringloopdekempen.nl/algemene-informatie/winkels/waalre/
Burgemeester Mollaan 50, 5582 CK Waalre.