Veelgestelde vragen

Je kunt elke donderdag van 12:00 tot 14:00 uur bij ons terecht. Het adres is:

Agnus Dei Kerk
Koningin Julianalaan 12
5582 JV  Waalre

Wij gaan er vanuit dat je de boodschappen hard nodig hebt. Mocht er toch iets tussen komen, dan verzoeken wij je ruim van te voren aan te geven dat het je niet gaat lukken om de boodschappen bij ons op te halen. Even een telefoontje of een e-mail is voldoende.

Dit is mogelijk. Wij willen wel heel graag dat je ons van tevoren belt of een e-mail stuurt.

In principe doen wij dit niet. Slechts in bijzondere gevallen is dit mogelijk.

Na zes maanden volgt er een herintake. Je wordt hier ruim van te voren over ingelicht en opnieuw gevraagd naar jouw financiën. Ook willen wij graag dat je ons doorlopend op de hoogte houdt over wijzigingen in jouw financiële situatie.

Mocht je bepaalde producten niet willen of kunnen eten (bijv. allergie, varkensvlees) geef dit dan aan bij onze intakers.

In samenwerking met Stichting Jarige Job bieden wij ouders van kinderen van 4 (vier)  tot en met 18 (achttien) een verjaardagspakket aan met onder andere traktaties en cadeautjes.

Je krijgt van ons een winkelwagen en je kunt geheel zelfstandig een keuze maken uit de beschikbare houdbare artikelen. Wij gaan er hierbij vanuit dat je je houdt aan de maximum aantallen zoals deze bij elk artikel staan aangegeven. Bij de groenten-, fruit- en broodhoek word je door een vrijwilliger geholpen. Je maakt jouw keuzes kenbaar. De vrijwilliger verzamelt deze en geeft ze aan je mee. Ook bij de vries- en koelafdeling word je  door een vrijwilliger op dezelfde manier geholpen.

Daar zijn tal van redenen voor, bijvoorbeeld een pallet met blikgroente valt om waardoor de blikken lichte beschadiging oplopen. Die blikken zijn in de winkel niet meer te verkopen maar het voedsel is kwalitatief nog uitstekend. Ander voorbeeld: de houdbaarheidsdatum ligt nog 10 dagen in de toekomst. Een winkel accepteert dit niet meer en de fabrikant moet zo’n partij anders vernietigen.

Nee, bepalend is hoeveel geld mensen maandelijks tot hun beschikking hebben voor eten en drinken. Wie beneden een bepaalde grens komt, kan vragen of hij/zij bij de voedselbank boodschappen mag komen doen.