Nieuwe bus voor Voedselbank Aalst-Waalre mede dankzij gulle donatie van DLL

Voedselbank Aalst-Waalre is zeer verheugd met een genereuze donatie van €10.000 van DLL. Deze donatie is het resultaat van een gepassioneerd betoog en een overtuigende presentatie van Hanneke de Jong, een medewerker van DLL en tevens een toegewijde vrijwilliger bij de voedselbank.

Tijdens haar presentatie deelde Hanneke de Jong haar enthousiasme over de unieke aanpak van Voedselbank Aalst-Waalre. “Bij onze voedselbank kijken we vooral naar de mensen die we ondersteunen en begeleiden hen om weer zelfstandig rond te komen,” aldus De Jong. “In plaats van voedselpakketten uit te delen, kunnen onze klanten zelf kiezen welke boodschappen ze willen. Dit niet alleen om verspilling tegen te gaan, maar ook om hen een gevoel van zelfredzaamheid en keuzevrijheid te geven.” Haar verhaal raakte een snaar bij de medewerkers van DLL, die besloten een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de voedselbank. Deze donatie komt op een cruciaal moment, aangezien de voedselbank net nu een nieuwe bus moest aanschaffen ter vervanging van een oude bus en een zeer oude aanhangwagen die gebruikt werden voor het transport van voedingsmiddelen, maar niet meer voldeden aan huidige eisen voor arbeidsomstandigheden.

“Deze donatie zorgt ervoor dat we de komende jaren al onze klanten kunnen blijven bedienen,” zegt Frank Kleintjens, bestuurslid Logistiek binnen Voedselbank Aalst-Waalre. “Met de nieuwe bus kunnen we efficiënter en betrouwbaarder voedsel ophalen en distribueren, wat essentieel is voor onze dagelijkse operaties.”

DLL is verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan de voedselbank en de lokale gemeenschap. Dianne van der Kruijs (lid ondernemingsraad DLL): “Afgelopen jaar werd duidelijk dat het dagelijks leven voor veel mensen een stuk duurder is geworden. Ons bedrijf heeft als missie ‘Partnering for a better world’, niet alleen voor onze klanten maar ook de omgeving waar we actief zijn. Daarom vinden we het fijn wat terug te kunnen doen in de omgeving van Eindhoven waar ons hoofdkantoor zit. Met de voedselbank werken we al lange tijd samen en met deze bijdrage hopen we de inwoners die het meest getroffen worden door de hoge voedselprijzen via de voedselbank een steuntje in de rug te bieden.” De Voedselbank Aalst-Waalre bedient wekelijks vele huishoudens en speelt een cruciale rol in het ondersteunen van mensen in nood. Met de hulp van donaties zoals die van DLL, kunnen zij hun werk voortzetten en uitbreiden, met als ultiem doel niemand zonder voedsel te laten.
Voor meer informatie over de activiteiten van Voedselbank Aalst-Waalre of om te doneren, bezoek hun website op www.voedselbankaalstwaalre.nl
==========

Noot voor de redactie:
Voor vragen over Voedselbank Aalst-Waalre: PR en communicatie, Thea Hazel, pr@voedselbankaalstwaalre.nl
Voor vragen over DLL: Ylona Mak, ylona.mak@dllgroup.com