Bijscholing Voedselveiligheid voor Vrijwilligers

Bijscholing Voedselveiligheid voor Vrijwilligers Voedselbank Aalst-Waalre en Bladel

In juni hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Aalst-Waalre en Bladel een waardevolle bijscholing ontvangen over voedselveiligheid, gegeven door Lisette Poldervaart. Met haar jarenlange ervaring en expertise nam Lisette de vrijwilligers mee langs de diverse aspecten van voedselveiligheid, een cruciaal onderwerp voor iedere voedselbank.

Tijdens de bijeenkomst werden essentiële vragen beantwoord zoals: Wat mag je invriezen? Hoe lang na de houdbaarheidsdatum mogen voedselbanken nog artikelen uitdelen? En hoe zit het precies met de etiketten op verpakkingen? Deze onderwerpen zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat de voedselbank gezond en veilig voedsel aan haar klanten kan uitdelen.

De sessie van Lisette was zeer interactief, met voldoende ruimte voor vragen van de vrijwilligers. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de deelnemers maakten duidelijk hoe belangrijk voedselveiligheid is voor iedereen die bij de voedselbank betrokken is.
“Voedselveiligheid is een topprioriteit voor ons,” aldus een van de vrijwilligers. “Dankzij de bijscholing van Lisette hebben we nu nog meer kennis en handvatten om ervoor te zorgen dat we onze klanten op een verantwoorde manier kunnen helpen.”

De voedselbanken streven ernaar om hun klanten te voorzien van gezond en veilig voedsel, en dergelijke bijscholingen zijn essentieel om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. De bijeenkomst heeft niet alleen bijgedragen aan het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de vrijwilligers, maar ook aan het versterken van de gemeenschapszin en de samenwerking tussen de voedselbanken van Aalst-Waalre en Bladel.

We willen Lisette Poldervaart hartelijk bedanken voor haar inzet en waardevolle bijdrage aan deze bijscholing. Met de opgedane kennis en inzichten zijn onze vrijwilligers beter voorbereid om hun belangrijke werk voort te zetten en de gemeenschap van gezond voedsel te voorzien.
Samen zorgen we ervoor dat iedereen die hulp nodig heeft, kan rekenen op de ondersteuning van een veilige en goed geïnformeerde voedselbank.

Bedankt aan alle vrijwilligers voor jullie inzet en betrokkenheid!