Kringloop De Kempen schenkt deel van opbrengst aan Voedselbank Aalst-Waalre

Persbericht

Waalre, 14 december 2023

Kringloop De Kempen heeft een genereuze donatie van 1500 euro gedaan aan Voedselbank Aalst-Waalre, uit oogpunt van solidariteit. Deze gulle bijdrage zal dienen als ondersteuning voor de Voedselbank bij hun voortdurende inspanningen om tegemoet te komen aan de behoeften van gezinnen en individuen in Waalre.

Kringloop De Kempen overhandigt cheque aan Voedselbank Aalst-Waalre

Ton Dietvorst, bedrijfsleider van Kringloop De Kempen, benadrukt het belang van lokale gemeenschapsbanden en samenwerking. “Wij zijn verheugd om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap van Waalre en we hopen dat deze donatie helpt om het waardevolle werk van de Voedselbank te versterken. We waarderen de opzet van de Voedselbank Aalst-Waalre, met het winkelconcept, omdat dat voedselverspilling tegengaat en mensen keuzevrijheid biedt.”. Kringloop de Kempen ondersteunt jaarlijks maatschappelijke lokale organisaties in de diverse gemeenten in De Kempen. De missie is om spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet.

Ton Dietvorst licht nader toe: “Het ondersteunen van de Voedselbank past helemaal in deze missie – waar wij verspilling van spullen tegengaan, gaat de Voedselbank verspilling van voedsel tegen en beide organisaties bieden mensen de kans om mee te doen in de samenleving.”

De Voedselbank Aalst-Waalre, die afhankelijk is van vrijwilligers en donaties, verwelkomt de steun van Kringloop De Kempen met open armen. “Deze gulle donatie zal direct bijdragen aan het verstrekken van essentiële voedselvoorzieningen aan gezinnen die het nodig hebben. Door de grote aandacht voor voedselverspilling bij producenten en supermarkten zien we dat we minder voedingsmiddelen aangeleverd krijgen vanuit bedrijven, waardoor we genoodzaakt zijn om vaker voedsel in te kopen. Daarom is deze donatie ook zo welkom. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van organisaties zoals Kringloop De Kempen in onze gemeenschap. En we hebben enorme waardering voor donaties van producten en giften van inwoners.“ De missie van de Voedselbank Aalst-Waalre: Wij verstrekken levensmiddelen aan de mensen in onze gemeente die het even financieel niet redden. Zo zorgen wij er samen voor dat de armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Kringloop De Kempen moedigt andere lokale bedrijven en bewoners aan om ook bij te dragen aan de ondersteuning van organisaties zoals de Voedselbank Aalst-Waalre, die een cruciale rol spelen in het verminderen van voedselonzekerheid en het ondersteunen van kwetsbare gezinnen. “Samen maken we van Waalre een gemeente waar we niemand laten vallen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kringloop de Kempen
Ton Dietvorst, bedrijfsleider: tel.: 040-25 44 334,
e-mail: ton@kringloopdekempen.nl
website: www.kringloopdekempen.nl

Voedselbank Aalst-Waalre
Thea Hazel, hoofd PR: tel. 06-55 340 127
Email: pr@voedselbankaalstwaalre.nl
Website: https://voedselbankaalstwaalre.nl