NL-doet ook bij Voedselbank Aalst-Waalre

Vrijdag 15 maart was een mooie dag voor de voedselbank, dankzij de fantastische hulp van vrijwilligers van ABAB. ABAB bestaat dit jaar 100 jaar en als onderdeel van de festiviteiten heeft het bedrijf besloten om lokale organisaties te ondersteunen door de handen gedurende een dag uit de mouwen te steken. En de Voedselbank Aalst-Waalre was een van die organisaties.
Een ochtendploeg en een middagploeg zijn aan de slag geweest met het sorteren van ontvangen producten, die in supermarkten zijn gedoneerd door inwoners van onze gemeente. De groep ging als een speer en eind van de dag waren alle producten netjes gesorteerd. Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor een kop koffie en gezellig bijpraten. En na afloop vertelde vaste vrijwilliger Jan over het reilen en zeilen van de voedselbank.
De medewerkers van ABAB waren enthousiast over hun vrijwilligerswerk. Ze vonden het interessant om meer te leren over het werk van de voedselbank en waren onder de indruk hoeveel werk er ook achter de schermen wordt verricht om klanten van de voedselbank iedere week te kunnen voorzien van boodschappen. “Ik had gekozen voor een dag meehelpen bij de voedselbank omdat ik dat interessant vond en het ook dichtbij was. Nu, na een halve dag, vind ik het mooi om te ervaren hoeveel werk het eigenlijk is. Heel goed dat zoiets als de voedselbank bestaat om ervoor te zorgen dat iedereen te eten heeft.”

Hartelijk dank, ABAB, voor jullie inzet en interesse.